PADI OPEN WATER DAY 2

»Den 22 mars 2015 08:19«

Tisdagen den 17 mars 2015
Gili Trawangan - Bali

Vem tror ni vaknar med sjuka öronproblem, feber och förkylning? Japp, det var jag. Bör man dyka om man är förkyld? Nepp. Struntade jag i det? Jajjemen. Tryckte i mig lite Ipren och helt plötsligt var jag fit for fight! 
Direkt när vi kom till dykcentret fick vi slänga på oss utrustningen sen hoppade vi på båten för det var dags för vårt första dyk!! Gaah det var såå häftigt! Jag hade otroliga problem med tryckutjämningen (antagligen pga att jag var sjuk men det säger vi inte till någon) men när vi väl kom ner var det så otroligt coolt. De två första dyken får man max gå ner till 12m så vi höll oss kring 10-11m, jag loggade 11.1m som mitt max och Simon den rackaren var nere på 11.9m och nosade, Tove var inte glad. Varje gång vi gör något fel eller bara bryter mot någon dykarregel blir vi skyldiga henne en öl, så Simon är nu skyldig henne en. Jag är iofs redan skyldig denne minst fem flak, varje gång jag sätter min mask i pannan blir hon galen, sånt gör tydligen bara snorklare, en riktig dykare drar tydligen ner den till halsen...... Haha!
När det gått 25 minuter var Simon redan "low on air" haha Tove blev helt chockad över hur mycket luft han andats upp, men vi gjorde vår "five points ascend" och började ta oss upp mot fem meters djup, där ska man alltid göra ett safety stop på fem minuter för att låta kroppen göra sig av med den kväve man samlar på sig där nere. Sen flöt vi upp de sista fem metrarna och blåste upp våra bcd-västar, kände mig precis som fiskarna som rymmer från tandläkarklkniken i Hitta Nemo när vi uppblåsta och glada flöt omkring på ytan och blickade ut över de vackra öarna. Bara någon minut senare kom båten och plockade upp oss igen och vi åkte tillbaka till dylarcentret. 
Klockan hade blivit mycket så vi åt lunch och  sen hade vi två pool skills kvar att göra, simma 200m + 10min vattentramp, omg jag var heeeeelt slut efteråt. Efter det förberedde oss för dyk nummer två vilket var lika underbart det med. Gjorde fortfarande ruskigt ont i öronen på vägen ner men så länge jag tog det lugnt gick det bra. Vi gjorde även några övningar som vi tidigare bara provat i poolen (tex ta av sig masken, byta regulator etc) och Simon lyckades andas mindre denna gången så vi fick vara nere i 35 minuter, wiho!! Haha 
Väl uppe på land igen hade vi en sak kvar för dagen, nämligen teoriprovet! Och vet ni? Vi klarade det med 48/50 rätt!! Så grymma.
Vi är så trötta nu, vi har varit här på dykcentret i 10h så nu ska vi hem och äta innan vi däckar i sägen. Känner mig ännu värre nu än vad jag gjorde i morse, blä.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0