PADI OPEN WATER DAY 1

»Den 22 mars 2015 08:10«

Måndagen den 16 mars 2015
Gili Trawangan - Bali 

Vi var uppe med tuppen idag, klockan 08.00 (japp det är tidigt tycker semesterfirarna) skulle vi nämligen vara på Blue Marlin där vår instruktör Tove glatt väntade på oss. Vi hade alltså turen att de på Blue Marlin hade en svensk instruktör som vi kunde få. Vi kommer köra hela kursen på engelska men det känns så skönt att enkelt kunna fråga Tove om det är något vi inte förstår, win! Varför vi gör kursen på engelska är helt enkelt för att vi ska lära oss begreppen på engelska eftersom det främst (eller bara) är utomlands vi kommer ha användning av vårt dykarcertifikat. Om vi då bara gjort kursen på svenska och inte har någon koll på de engelska begreppen kan vi få det mycket svårare att dyka utomlands i framtiden, så det var ett enkelt val för oss. 
Vi började med frukost och faktafilmer om dykning i en strandbungalow, kändes inte alls jobbigt att plugga när man låg där. Efter att vi sett fem olika filmer fick vi göra en knowledge review för varje film, som instuderingsfrågor för att se att man förstod vad de pratat om på filmen. Detta tog hela förmiddagen så när vi var klara med frågorna och hade gått igenom dem med Tove fick vi en timmas lunchrast för att sen efter lunchen börja gå igenom utrustningen. Gaalet vad mycket grejer man ska ha och hjälp vad tungt det är! Kommer aldrig komma ihåg alla stegen för att koppla ihop utrustningen!!
När vi provat ut vad som passat oss bäst (har junior mask, xxs i våtdräkt, 36!!! I fenorna, och xs i min bcd, kallas nu för junior på dykcentret...... Kul att vara liten......) var det dags att hoppa i poolen för att lära känna den utrustning vi fått låna. Vi gjorde även mängder av säkerhetövningar och lärde oss hur man skulle agera i krislägen, vi fick öva på att ta av masken under vattnet för att sen sätta på oss den och tömma den på vattnet och så vidare. Himla kul övningar men hjälp vad det är svårt att hålla koll på om man andas med munnen eller näsan, har aldrig övat på det innan. Vi var i poolen hela eftermiddagen och var inte klara förrän vid 17, hjälp vad trötta vi var då. Vi gick hem och duschade, åt middag på hotellet och nu ligger vi här i sängen heeeelt döda, och klockans är bara 20.00 haha. 
Natti natti på er, imorgon är det dags för vårt första dyk i havet!!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0