FRAMME I KUTA

»Den 22 mars 2015 18:47«

Fredagen den 20 mars 2015
Kuta - Bali

Efter en guppig båttur och en helt sjuk bilfärd är vi äntligen framme i kuta. Tjena vår chaufför kan definitivt inte haft körkort, istället för att stanna vid rödljusen gasade han på i hopp om att inte krocka och hastighetsgränser fanns inte i hans värld. Men vi lever!! Tur det.
Kuta är inte alls så illa som vi hört det ska vara, tycker det är ganska trevligt faktiskt. Fast vi kanske inte har sett "riktiga" kuta än, vi har nämligen lyckats pricka in Balis nyår så det mesta är stängt idag för de förbereder sig för morgondagen "Nyepi day/day of silence" (vad det nu finns att förbereda sig för..). Nyepi day är det märkligaste nyår jag någonsin fått uppleva, man firar alltså det genom att ha en dag i tysthet med tid för eftertanke. Fint kan man tycka, problemet är bara att allt (och då menar jag allt) är stängt och det är förbjudet att lämna sitt hem. Så under morgondagen kommer vi vara inlåsta på hotellet hela dagen och allt kommer vara stängt, alla butiker, restauranger, uttagningsautomater, tv-kanaler allt! Och man är som sagt inte tillåten att lämna sitt hem (vårt hotell i detta fallet) eller använda el. Så vi har otroligt tur som lyckats boka in oss på ett större hotellkomplex som har fått ett undantag och har tillåtelse att laga och servera sina gäster mat mellan 12-13 och 17-18 så vi slipper svälta imorgon iallafall! Vi har dock förberett med nudlar, chips, kakor, godis och dricks på rummet om det skulle behövas. 
Mer om Nyepi day får ni på söndag, tror nämligen inte att internet kommer fungera imorgon eftersom elen nog kommer vara av. 

Nu ska vi kolla på en film sen sova, pussSimon mimar till låtar och jag ska gissa vilken låt, bra tidsfördriv på en båt tyckte vi.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0