THE APARTMENT

»Den 10 januari 2015 11:38«

Det känns helt sjukt att jag just nu sitter i min första egna lägenhet. På bordet bredvid mig ligger min egna nyckelknippa, en nyckel till stora entrén, en till the mailbox, en till cykelförrådet, en till soprummet, en till lägenheten och en nyckel som jag fortfarande inte listat ut vart den leder. Den nyckelknippan är min min min!! Simon har en likadan förstås, men hans nyckelring är gul tillskillnad från min som är rosa.


Hur som, det var lägenheten jag skulle berätta om, inte våra nycklar.
Den ligger på Queen street, vilket nästan är för bra för att vara sant! Verkligen mitt i smeten men ändå på en lugn och mysig gata. Eftersom den ligger så centralt har vi allt vi behöver precis utanför dörren, 7eleven, donken, subway. Haha skoja (fast måste erkänna att det är sjukt gött att bara kunna ta hissen ner och köpa mat om man inte orkar laga mat) men den ligger verkligen mitt in centrum och vi har gångavstånd precis till allt vi behöver förutom Sjukhuset där Simon har sin praktik ligger lite utanför centrum men the tram går precis utanför dörren och den går raka vägen så han slipper byta.


Lägenheten är en studio apartment, motsvarighet till våra ettor hemma så det är trångt och mysigt. Men det är högt i tak, stora fönster som vätter ut mot gatan (älskar att sitta i fönstret och titta ner på myllret av människor på gatan nedanför) och nyrenoverad och fräsch så det gör inget att det är lite trångt. Enda nackdelen är väl att den har heltäckningsmatta i hela lägenheten förutom badrummet och köket, hatar heltäckningsmatta!! Men vi får göra som alla andra i detta landet, gå med skor inomhus. Hit får man mer än gärna skicka brev!! Hojta så får ni adressen.

Vi har ett fullt utrustat kök (förutom att det bara fanns barnplastbestick??) med diskmaskin, Micro, kyl & frys, spis, ugn, you name it! Sen har vi en queensize säng (som för övrigt är 160cm bred och 180cm lång?? Varför tillverkar man ens sängar som är kortare än två meter? Simon stackarn får inte plats med fötterna!) soffa, matbord med stolar, garderober och en lite för stor tv som tar upp hela väggen (ser fram emot många filmkvällar) och i badrummet har vi toa dusch tvättmaskin och torktumlare, mer än så behöver vi inte!Vi betalar $360 i veckan, dvs typ 9500kr i månaden. Asdyrt om man jämför med en central etta i lilla jönkan men billigare än så kommer man inte undan här! Och vi har haft en enorm tur, för det första är det jättesvårt att få en egen lägenhet när man bara ska stanna 3 månader, oftast får man nöja sig med inneboende, och sen är vår lägenhet billig för att vara så central. Vi hade räknat med minst $500 i veckan för att få bo såhär. Eller vi hade aldrig räknat med att få bo såhär bra överhuvudtaget!

Vi hittade lägenheten via gumtree.com.au och det tog ett dygn från och med att vi började leta tills att vi skrev på kontraktet. Helt galet! Snacka om att bara glida in på ett bananskal och lyckas charma hyresvärden.

Frågor? Hit me!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0