SUNDAY BRUNCH

»Den 25 januari 2015 12:25«

Äta söndagsbrunch ute är något som Melbourne-borna är väldigt duktiga på, och vi vill ju inte vara sämre vi, så varje söndag brukar vi ge oss ut i staden på tomma magar för att hitta något mysigt fik som serverar en perfekt söndagsbrunch. 
Idag gick vi till the block arcade, en fantastisk byggnad, googla det! Går man förbi affärerna hittar man en supermysig liten gränd fylld med restauranger och caféer. Det är nog en utav sakerna jag gillar mest med Melbourne, alla mysiga gränder!
Utsvultna tog vi bara första bästa café som serverade French toast (har varit sugen på det hela veckan så det var ett krav från min sida) och det var Brown Sugar Café som fick äran att ha oss som frukostgäster. Jag valde som sagt French toast och Simon slog till på en Big Brekkie, en tallrik fylld med allt du kan tänka dig. Jag drog nitlotten och Simon vinstlotten som vanligt, han har en magisk förmåga att alltid välja det godaste när vi är ute och äter, han påstår att det är för att jag alltid ska krångla till det. Mina French Toast var inte alls lika goda som Pappis fantastiska fattigariddare. Åh vad man fick tjata för att få det till kvällsmat men åh vad vi njöt när vi väl fick som vi ville. 
Hur som, de var ätbara men inte alls som jag föreställt mig eller det jag längtat efter hela veckan. 


När vi ätit klart strosade vi omkring på stan en stund, gick in i butiker som sålde närmre 6-siffriga kostymer och även klänningar med alldeles för många nollor. Åh vad det är mysigt att fönstershoppa och drömma. Men verkligheten hann ikapp och vi var tvungna att gå hem och slänga in sängkläderna i torktumlaren, då de legat lite för länge i tvättmaskinen i väntan på oss. Och vi behövde inte bara tvätta, vi skulle även storstäda lägenheten. Stunder som dessa är jag glad att vi har en sån liten lägenhet, för det tog inte mer än en halvtimma så var lägenheten skinande ren. Men tyvärr var kylskåpet ekande tomt och så vi fick ge oss ut för en storhandling. 
I och för sig älskar jag att handla i detta landet, gå och jämföra svenska och australienska produkter och inte riktigt veta vad det är man lagt i vagnen. Och bara det faktum att man får köpa precis vad man vill, nästan i alla fall. Simon stoppade mig när jag la ett 20-pack chips i vagnen, han påstod att det var onödigt. Men friheten att få välja vad man ska äta varje kväll är så kul, idag blev det kyckling och klyftpotatis med Aioli och guacamole. Mums! 
Även om det är kul att laga mat själva så saknar vi pappas mat, vi är långt ifrån hans nivå. Men men övning ger färdighet antar jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0