FUNDERINGAR

»Den 15 januari 2015 14:23«

Jag måste sluta tro att jag är på semester, eller måste jag bestämma mig för att jag ÄR på semester. Jag gör inget annat än att läsa böcker, lyssna på podcasts, promenerar runt i staden, hänger i mysiga parker och njuter av ensamheten. Ena sekunden stormtrivs jag med tillvaron, och andra sekunden får jag dåligt samvete för att jag aldrig tar tag i jobbsökandet. Har sån beslutsångest, jobba eller semestra, få erfarenhet eller lata mig, behöva binda upp mig eller bara njuta av nuet. Åh det är så svårt!! 
Vi har ungefär två månader kvar här, vilket inte är så mycket om man ska jobba, men jättemycket tid om jag bara ska göra ingenting och vara ledig. Det hade varit jättegrymt och lärorikt att få jobba här borta men samtidigt är jag rädd att jag kommer jobba för mycket, jag har väldigt svårt att sätta gränser och jobbar väldigt lätt lite för mycket. Men jag vill ju så gärna, jag vill visa framfötterna för att jag vet att jag kan och jag tycker det är hur kul som helst att jobba.
Och jag är ingen svenne-lagom som kan göra saker med jämnvikt jag är en antingen eller, antingen 100% eller så kan det lika gärna vara. Kanske en sak att jobba på här?


Ja ni har antagligen redan listat ut att provjobbet i tisdags inte gick sådär superbra kanske. För att göra en lång historia kort: nedvärderande "lilla gumman"-attityd och snuskigt låga löner är helt enkelt inte min cup of tea. 
Men vad glad jag är att jag gick dit, det gav mig verkligen kött på benen, mer erfarenhet och mer självförtroende när det kommer till att söka jobb utomlands. And like a wise lady  (Grynet, vår allas barndomsidol) once said "ta ingen skit", glöm aldrig det hörni!
Jag fortsätter leva under titeln "livsnjutare" tills jag verkligen bestämt om jag ska jobba eller inte. Ingen som kan hjälpa mig att bestämma, please? Eller om ni har tips på en hobby jag kan bemästra under de veckor som är kvar?Jag får helt enkelt sova på saken, Simon har somnat förlängesedan så ska väl dra på mig nattmössan och göra honom sällskap. Han bad mig nyss att skicka den "vänliga såsen fort", älskar folk som pratar i sömnen. Hehe.

Kommentarer
Mathilda:

Hej Tilda! Jag förstår dig helt ang. dina funderingar om att jobba eller inte. Det finns ju liksom för-och nackdelar med allt. Att jobba ger som du säger mycket erfarenheter och kött på benen. MEN efter allt jag har märkt så har du ju jobbat hur mycket som helst den här hösten. Mitt råd är verkligen att du ska göra det som DU tycker är bäst. Och jag vill bara poängtera att du är helt klart VÄRD att semestra i två månader. Njuta, ta det lugnt och bara va. Jag stöttar dig i vilket val du än gör men tänk på dig själv. Tänk på din kropp och vad du pallar med, inte allt du ska hinna med i livet. Vi kommer hinna med mycket, de kan jag lova dig. Kram längtar tills vi ska skypa. (hoppas det är snart) puss!

2015-01-25 @ 23:02:50
URL: http://themathildakarlsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0