FRIDAY

»Den 23 januari 2015 11:54«

Idag är vi på banan igen. Simon är frisk och har varit på praktiken hela dagen och jag har gjort ett tappert försök att shoppa och även hunnit med lite biblioteks-häng. Är det något jag är besviken på i detta landet så är det ju shoppingen, inga roliga affärer överhuvudtaget? Och folk sa att jag inte skulle packa så mycket kläder för att jag ändå skulle köpa massa här, pyttsan heller!! Har inte köpt ett plagg sedan jag kom hit och är så trött på de få plaggen jag hade med mig. Ugh, i-landsproblem antar jag.

Hur som, idag när Simon slutat praktiken tyckte jag att han tog lite väl lång tid på sig, men antog att han var tvungen att jobba över för att han missat så mycket när han var sjuk så jag la mig utanför bibblan (ja jag älskar bibblan) och läste i eftermiddagssolen. Så helt plötsligt slår sig en nyduschad och uppklädd kille ner bredvid mig med blommor (!!! Första blombuketten jag fått av Simon någonsin), en latte och kakbit. Asså?? Hur söt är han inte? Svårt att hålla tårarna inne.
Blommorna fick jag för att jag hade tagit hand om honom och servat honom när han varit sjuk (💗), kakan hade hans jobbarkompis bakat till oss för att han ville att vi skulle få smaka på en typisk australiensisk kaka (folk är omtänksama och snälla här, speciellt hans jobbarkompisar) och latten som pricken över i:et. Snacka om att han fick en glad och överraskad flickvän! 
Lamington heter tydligen kakan! Den får 7/10.


När kakan och latten var slut gick vi hemåt, han var ju redan färdig klädd (i nyinköpta kläder till och med, inte undra på att jag tyckte han var sen från jobbet) så jag fick skynda på för att hinna ikapp. Det är ju fredag och fredagskvällar är vår date-kväll. 

Solen sken så vackert på staden!!Vi gick till South Wharf men insåg ganska snabbt att det var mest barhäng, de serverade mat också men vi fick After Work-vibbar så vi gick vidare till Southbank. Southbank kallas området som sträcker sig ek bit längs Yarra River där mängder av restauranger finns, något dyrare än övriga Melbourne men vi har käkat innan och visste att det fanns många restauranger i vår smak. Bland annat så bjöd mina föräldrar oss på tre-rätters där på nyårsafton så vi visste att vi skulle hitta en bra restaurang. Men innan vi kom fram såg vi TGIF och tvekade inte en sekund, Simon ville ha Jack-Daniels marinerat kött så TGIF fick det bli.

Jag valde lax idag!

Vi hoppade efterrätten idag och gick istället hem och gjorde häxgodis som vi la på vaniljglass och åt i sängen framför tv'n. Perfekt kväll.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0