AUSTRALENSISKT BANKKONTO

»Den 22 januari 2015 05:34«

Förra fredagen bestämde jag mig för att öppna ett australiensiskt bankkonto, man behöver det för att kunna jobba här och eftersom jag inte har bestämt mig än hur jag ska göra med den biten så var det lika bra att öppna ett konto. 
Hade ingen aning om vilken bank jag borde välja eller vad för typ av konto jag skulle öppna men är med i en grupp på Facebook som heter "Svenskar i Australien" (rena rama guldgruvan) så jag surfade runt lite där och läste mig till att banken Commonwealth var bäst. Det är gratis om man är student eller under 21 år, vilket lät väldigt bra.

 Så jag gick in på första bästa Commonwealth bankkontor jag kunde hitta och sa "hej jag vill öppna ett bankkonto här hur gör jag?" ja ungefär så, receptionisten bad mig att sitta ner så skulle det komma en man och hämta mig om en liten stund, och en liten stund var verkligen en liten stund, jag hann inte ens sätta mig ner. I vilket fall så fick jag följa med bankmannen in på hans kontor (jag måste erkänna att jag var lite nervös, jag har aldrig startat ett bankkonto själv innan och helt plötsligt ska jag göra det på engelska i ett främmande land, ja ni förstår ju själva) och så öppnar han munnen och börjar prata och jag sitter som ett frågetecken, jag förstod inte ett ord och jag tror han märkte det för han började skratta. Det var inte språket i sig som var problemet, men dialekten!! Var väldigt förberedd på det innan jag åkte hit till Australien att man skulle ha svårt att uppfatta vad folk sa men har inte stött på någon tidigare med såhär bred dialekt. Tillslut lyckades jag förstå vad han sa, tur att han var lättsam och hade både tålamod och humor annars hade jag nog fått gå där ifrån utan något konto. Men jag lyckades signa på papper efter papper och nu en vecka senare trillade mitt alldeles egna australiensiska bankkort ner i brevlådan. Om det inte vore för bankmannens dialekt var det hur enkelt som helst att öppna bankkonto ju! Varför låter alla vuxna måsten så mycket värre än vad de egentligen är?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0