FETTISDAGEN

»Den 17 februari 2015 03:53«

hörni, hur lyxigt är det inte att få äta semla trots att man befinner sig på andra sidan jordklotet? Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar denna lilla bakelse, förra året snittade jag en semla om dagen under semmelperioden (too much I know). Gissa om jag blev överlycklig när en tjej i "svenskar i Melbourne"-gruppen på Facebook skrev att Svenska kyrkan i Toorak (en förort) serverade semlor. Så direkt när Simon slutat hoppade vi på spårvagnen med Toorak som slutdestination. Vi kom dit 20 minuter innan caféet stängde så vi hade såån tur att det fanns kvar två till oss. Och vet ni var man kunde köpa för dricka till? Herrljungas julmust!! Jag hade egentligen föredragit hallonsoda eller bara ett glas mjölk men tjena, jag ska inte klaga.
Eller jo lite, semlan får bara en stark 4a av 10 möjliga poäng. För det första är inte grädden särskillt god här borta men det kan ju inte de hjälpa, men de hade bara skurit en skiva mandelmassa och lagt på Bullen som om det vore en fralla och mandelmassan var en skiva salami eller något? Kom igen, det minsta man kan göra är att gröpa ur semlan och mosa ner mandelmassan (men om man ska få en 10a av mig krävs det att mandelmassan är egengjort alt att man låtsas att den är det genom att mosa in lite grädde och brödsmulor innan man fyller semlan). Jaja man kan inte vara för kräsen när man befinner sig 16,000 km ifrån semlans (och mitt egna) hemland. 16,000km, förstår ni hur läskigt låt bort det är? Ryser av bara tanken på hyr stor världen är, sånt där kan göra mig galen. Och nämn för tusan ingen om universum, då är jag helt förlorad.

Den otroligt vackra byggnaden svenska kyrkan håller till i. Wow! Verandan var sådär typisk amerikansk och inuti kändes det som en svensk gamal herrgård.

Och här har vi den lilla semlisen, tittar ni riktigt noga kan ni se mandelmassskivan ligga där och glo på dig..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0