VÅRT STORA ÄVENTYR

»Den 15 november 2014 06:43«

Hörni, nu närmar det sig på riktigt. En ynka månad kvar till avresa, helt galet. Simon har mycket i skolan sista månaden nu innan han kan slappna av och jag jobbar mest hela tiden för att få umgås så mycket som möjligt med mina fantastiska kollegor, kommer sakna dem och jobben så himla himla mycket. Håller alla tummar och tår på att jag kan fjäska tillbaka mig en plats när jag kommer hem *blink blink*.
Hur som, tänkte berätta lite kort vart vi ska och vad vi ska göra under våra månader där borta. Lovar att jag kommer berätta mer om vår resrutt och vilka städer vi ska besöka och så senare.
 
Hur vår resa ser ut
Den 15/12 lyfter vi mot Peking för en tur till kinesiska muren och tillbaka, var ni inte där sist vi var i kina kan man undra? Nej det blev ju inte riktigt så.. haha! Peking är bara ett stopp på 24h så vi åker ganska snart vidare mot Australien där reser vi runt i tre veckor innan vi bosätter oss i Melbourne, kommer berätta mer om det senare. I mitten på mars tar vi flyget till Bali och vårt sista stopp blir HongKong. Sista mars landar vi på svensk mark igen så lite drygt 3½ månad blir vi borta.
 
 
Varför just Australien
Förra vintern satt vi i Shanghai och grubblade över vad jag skulle göra efter studenten, jag har ju alltid velat resa och att jobba i ett år tills Simon tar sin examen lät så grått och trist att jag höll på att bryta ihop. Så jag bestämde mig för att jag ska ut och resa, punkt slut. Tankarna började rulla, vem skulle jag åka med, vart skulle jag åka, hur länge skulle jag vara borta och vad fick det kosta? Det fanns en mängd alternativ, vilket eller vilka länder skulle jag börja med? Oj oj oj vad jag grubblade över detta, i flera veckor planerade jag.
Så en kväll i februari när vi skulle gå och lägga oss säger Simon plötsligt "ska du med till Australien eller?" Varpå jag svarar "eeeh va? JA!!" Någon månad senare hade han fått en praktikplats och det var bestämt att han skulle åka.
Simon älskar Australien så jag tror att det var ett självklart val för honom att göra sin praktik där, och eftersom han har ingift släkt i Melbourne blev det både smidigt och extra roligt att få åka dit och dessutom extra kul att få häsla på dem! Och för mig som aldrig varit i Australien kommer detta blir huuuur galet kul som helst.
 
30 dagar kvar tills vi får se detta vackra igen!!
 
Vad ska vi göra i Australien
Simon ska göra sin praktik på Royal Melbourne Hospital, praktiken är ungefär 9 veckor lång och han är hur nöjd som helst med både praktikplats och sin handledare. Han pluggar till Ortopektekniker så han kommer givetvis vara på den avdelningen. 
Jag däremot vet inte alls vad jag ska göra just nu, vara hemmafru och glassa runt i stan och på stranden när Simon jobbar? Skaffa mig ett eget jobb? Bli skitbra på någon sport? Eller ägna all tid åt att bli jättebra på något annat? Som ni förstår är jag ganska velig just nu men det lutar åt att söka ett Work And Holiday Visa och jobba. Återkommer när jag bestämt mig.
 
Nä nu hörni, dags att bege sig mot jobbet och baka lussekatter, so long!

Kommentarer
amanda:

Hej dar! Du hade kommenterat pa min blog men jag kunde tydligen inte svara pa kommentaren darifran...
Iallafall, hotellet vi bodde pa hette Parigata Villas Resort och lag i Sanur. Kan VERKLIGEN rekommendera det stallet! Jattefint och nara till restauranger och stranden, samtidigt som det inte ar lika hetsigt och hogljutt som Kuta. Kostade ynka 1100 AUD for en vecka!
Lycka till pa er resa, hoppas ni far ett galet bra aventyr! :D

2014-11-29 @ 05:40:01
URL: http://ivag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0