AUSTRALIEN - RESRUTT

»Den 18 november 2014 22:02«

Huvudmålet med vår resa är ju Australien, det är här vi kommer bosätta oss i 3.5 månader. Men innan vi börjar bygga upp våra liv så ska vi resa runt lite och få se lite mer av Australien. Vi kommer besöka Sydney för storstadskännsla, Cairns för att få uppleva australiens paradis och snorkla i bärriärrevet och tillsist åker vi till melbourne för att bosätta oss.
 
Sydney 17-21 december
Den 17 december landar vi i Syndey för fem dagars storstadsäventyr. Vi ska göra klassikerna som operahuset, slappa på bondi beach, hänga i chinatown, klättra på Habour Bridge, shoppa, besöka massa marknader och mycket mycket mer. 
Vi kommer bo på High Cross Park Lodges, ett bra budgethotell. Dyrt som tusan med hotell kring jul men tror vi kommer bo hur bra som helst. Dessutom ska vi inte dirket spendera våra tid på hotellet utan vi ska ju uppleva staden!
 
Cairns 21-26 december
Den 21 flyger vi till Cairns, vi hade gärna bilat längs med kusten men tyvärr har vi inte tid för det denna gången, det får bli en annan gång! I Carins har vi hyrt lägenhet i fem nätter, känns smidigast så. Här ska vi bara slappa, sola bada och njuta av den australienska naturen. Vi ska även åka ut och snorkla på bärriärrevet (gaah, snart kan man checka det på bucketlisten!). Här kommer vi även försöka oss på att fira jul, får se hur mycket julkänsla vi lyckas skrapa ihop!
 
Melbourne 26 december - 7 mars
Den 26 december flyger vi ända ner till Melbourne, som ni vet är det här vi ska bo. 
Eftersom Simon inte börjar sin praktik förrän den 5 januari ska vi passa på att uppleva områdena omkring staden. Vi kommer bla spendera min födelsedag och nyår genom att åka längs Great Ocean Road, vi har hyrt bil och kommer stanna på helt fantastiskt ställen längs med vägen. Efter nyår åker vi ut till Phillip Islands där det bla finns pingviner! Och tillslut ska vi försöka hinna med att åka ut och träffa Simons kusiner om vi hinner!
Sen börjar som sagt Simons praktik den 5 januari och då ska jag verkligen sätta igång med att söka jobb och hitta en riktigt bra lägenhet. Jag kommer främst söka jobb inom caféverksamhet och detaljhandeln. Woho du är så äventyrligt som söker exakt samma typer av jobb som du har hemma tänker ni, men det är just därför jag vill söka den typen av jobb! Jag är såå nyfiken på hur det fungerar att jobba i en matbutik i Australien, med annan valuta, annat och främmande utbud, ett annat språk och säkert ett heeelt annat kassasystem än vad jag har hemma på jönköpingsvägen 1. Men vem vet, kanske hamnar inom någon helt annan branch, det återstår att se.
 

Har ni tips på saker man absolut inte får missa i Sydney, Cairns eller Melbs får ni mer än gärna tipsa oss!!