BARRIÄRREVET

»Den 24 december 2014 00:18«

God morgon alla svennebananer och god jul på er! Vissa av er ligger säkert fortfarande och sover men här nere har hela julafton nästan passerat redan. Vilken fantastisk dag vi har haft! För vi har nämligen spenderat vår julafton ute på barriärrevet!


Vi har simmat med hajar, havssköldpaddor, rockor, och mängder av andra fiskar. Det känner precis som att man var bakom kulisserna på inspelningen av Hitta Nemo. Åh jag är i extas, det var utan tvekan bland det coolaste jag någonsin gjort!
Önskar att jag hade mängder av undervattensbilder att visa er men vi filmade bara med GoPron så ni får helt enkelt kolla på hitta Nemo så förstår ni precis hur bra vi hade det.


Vi åkte med ett företag som hette Passion of Paradise, åh vad jag är glad att jag valde just det företaget! Det finns ett tio-tal att välja mellan så det var helt enkelt bara att chansa och hoppas på det bästa, och det blev fullträff!
När vi kom till hamnen igår så insåg vi att vi lyckats välja det företaget med minst båt, och då var vår båt inte ens liten! Vissa båtar såg ju ut som kryssningsfartyg. 


Och inte nog med att vi lyckats välja bästa storleken på båten, personalen var också hur goa som helst! Efter tio minuter kännes det som vi känt varandra hela livet. Det märkes att "crew-et" hade roligt tillsammans, de var personliga och drev med varandra och passagerna hela tiden.
Precis sånt som vi gillar :DVi lämnade hamnen vid 08.00 och vi var framme vid första stoppet två timmar senare. Då hade vi ungefär 2h på oss att snorkla och dyka. När vi kom upp igen hade de dukat fram lunchbuffé och vi Seglade vidare mot stopp två. Vårt andra stopp var precis vid en sand ö, mitt ute i stilla havet ligger alltså en sand ö ca 50m lång och 20m bred, utan någon som helst växtlighet på. En kritvit sand ö och kristallklart turkost vatten, om inte det var paradiset så vet jag inte vad.


Jätteredo för snorkling

Efter ytterligare någon timma snorkling där åkte vi hemåt igen, nöjdare än någonsin.