UBUD MARKET

»Den 09 mars 2015 13:07«

Efter att vi varit vid risfälten kände vi oss hungriga så vi lämnade lite saker på hotellet sen gick vi mot Ubuds kärna. Vi hittade ett fantastiskt ställe att äta lunch på, Tutmuk som ligger på Dewi Sita (ett gatunamn alltså). Jag åt indonesiskt medan Simon höll sig till det västerländska, han gör gärna det eftersom han är allergisk mot nötter så vi tycker att det är otroligt onödigt att riskera en allergichock. Vi har dock skrivit ut ett allergikort på indonesiska som vi kan visa på restauranger men vi glömde självklart det på hotellet.. De är ganska oförstående om hur farligt det kan vara för honom att stoppa i sig nötter (eller bara äta något som tillagats tillsammans med nötter) eftersom den typen av allergi är otroligt ovanligt i Asien och Indonesien så det är dumt att chansa.
Hur som, både min och Simons mat var helt fantastiskt god, de är verkligen duktiga på det här med mat i detta landet. Även det västerländska är fantastiskt gott med otroliga smaker.
Efter att vi fyllt på med både mat och läsk traskade vi vidare längs huvudgatan i Ubud och strosade omkring på marknaden. Det var den mest fantastiska marknad jag någonsin varit på, det var nästintill knäpptyst, det enda som hördes var fågelkvitter och en gammal man som spelade på sin xylofon. Försäljarna satt tysta och log, inte en enda tjatade på en att man skulle köpa av just dem eller vilket fantastiskt pris de kunde erbjuda etc. Utav var man sugen på att köpa något frågade man vänligt och först då gick de in i sitt "säljmood". Fantastisk marknad och vad jag älskar indonesier, så otroligt vänliga!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0