TEGALLALANG - RICE TERRACE

»Den 09 mars 2015 12:46«

W O W!! Alltså jag är heelt mållös, Ubud är det vackraste ställe jag någonsin varit på (och jag är ändå rätt berest). Efter frukosten imorse bad vi hotellet fixa en taxi åt oss för vi ville åka till risterasserna vi hört så mycket om. Vi bokade en taxi som skulle vänta på oss där för att sedan köra raka vägen tillbaka till hotellet (utan massa "shoppingstopp" som de annars är duktiga på här) och betalade ungefär Rp 150.000 (100kr) vilket jag tror är överpris men de är så otroligt vänliga i detta landet så de är värda varenda Rupih.
Kl 11.00 stod en taxi utanför och vi åkte iväg och det tog ungefär 20 minuter till Tegallalang. När vi kom fram bara gapade vi, alltså det var så otroligt vackert. Vår chaufför sa att vi skulle ta den tid vi behöver och att han väntade vid bilen sålänge så vi började traska neråt. Risodligar är otroligt vanligt här på Bali men här i Tegallalang är odlingarna sluttande för att vattnet ska kunna rinna neråt till nästa odling, och det var så otroligt vackert. Det finns små stigar och trappor bland odlingarna och det är fritt fram att vandra omkring som man vill. De tar en inträdes avgift på Rp 5000, vilket är ungefär 3kr. Pinsamt lite pengar så vi gav de lite extra för underhållning av stigarna, struntpengar i våra ögon och värda så otroligt mycket mer i deras händer.
Är helt mållös och finner inte ens ord för att beskriva denna plats, tänker därför låta bilderna tala för sig själva. En sak har jag i och för sig att säga, får ni någon gång möjlighet att åka hit, ÅK!
 
 
 
 
 
 
På vägen tillbaka åkte vi förbi en begravningsceremoni, eller "glädjens fest" som det kallas här. De grävde en grop där de sedan slängde i liket och eldade upp. Alla var glada och sjöng och dansade, väldigt märkligt tyckte vi men samtidigt otroligt vackert.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0