DEGRAVES STREET

»Den 30 januari 2015 13:43«

Det blev fredag och vid det här laget vet ni nog redan vad det innebär, japp det är date night.
Jag kände mig lite hängig, det var ganska blåsigt ute och vi var trötta efter en lång vecka med lite sömn så vi bestämde oss för att bara gå ett kvarter. Men just ett kvarter bort ligger världens mysigaste restauranggata, Degraves street. Det är lite som Hardware lane där vi var första veckan. 
 


Vi valde en italiensk restaurang och jag beställde in lasagne, åh så gott det var. Köttmonstret Simon skulle välja stek som vanligt trots att vi befann oss på en fantastiskt pastarestsurang. 
Även fast vi satt under värmelampor frös vi och längtade hem efter en varm lägenhet så när vi ätit upp gick vi gick hemåt och bakade kladdkaka som vi sedan åt framför Harry Potter som gick på tv. Bra avslut på en bra kväll. 

QUEEN VICTORIA NIGHT MARKET

»Den 28 januari 2015 13:39«

Varje onsdag är det nattmarknad på Queen Victoria Market och utan att riktigt veta vad det innebar snörade vi på oss skorna och gick dit. Och wow!
Hela marknaden hade förvandlats till en enda stor folkfest, istället för marknadsstånd där det brukar säljas väskor, skor, kläder och annat skräp var lokalen fylld med matstånd från hela världen. Det spelades livemusik, enorma kompisgäng hade samlats runt långa bord, folk drack öl och drinkar i plastglas och överallt kom dofter från all världens hörn. Sån fantastisk atmosfär!! Snacka om att vi har en ny onsdagstradition.


Efter att ha strosat omkring och spanat in de olika matstånden bestämde vi oss för grekisk Souvlaki och spansk Paella med skaldjur, vilka fantastiska smaker!!
Till efterrätt tog vi tyska pannkakor vilket vi inte ens visste fanns, men tydligen. Det var som mini amerikanska pannkakor och det serverades med chokladsås, smör och socker, med de ingredienserna kunde det ju bara inte bli äckligt så vi slog till på en sån. Och ja, det var minst sagt sött.
Vi satte oss utanför i kvällssolen (tillsammans med alla barnfamiljer och pensionärer) och njöt av ljud, dofter och solens värme. 
 När solen hade gått ner tog vi en sista vända inne på marknaden innan vi traskade hemåt igen. Vilken otrolig kväll.
 SUNE-STYLE

»Den 28 januari 2015 06:34«

Asså vet ni vad jag har gjort idag? Jag skäms. Ni har sett sunes jul eller hur? Ni vet det avsnittet när han och Håkan klär ut sig till olika karaktärer för att kunna snylta av provsmakningsstånd i matbutiken under julhandeln? Precis så har jag gjort idag. Förstår ni hur pinsam jag är? 
Det stod en stor glassbil utanför biblioteket idag som delade ut gratis frozen yoghurt, och det var såå gott. Det var så gott, jag var vrålhungrig, ensam, hade huvudvärk och det kändes som att denna lilla bägare med frozen yoghurt var dagens räddning. Det var 7 olika personer som gick runt och delade ut provsmakarna, så jag tog en av varje person i hopp om att ingen skulle se mig. Jag skäms över Ove Sundberg-arn i mig som var för snål för att köpa en riktig glass och för lat för att gå hem och äta (kom igen vi snackar ett kvarter här..). 


Hur som, jag tog tillslut tag i livet och gick hemåt för att packa en picknick korg som jag ska ta med mig till Flagstaff Garden (det är parken som ligger närmst vår lägenhet) och picknicka i min ensamhet. Jag njuter verkligen av att vara ensam nu förtiden, bara läsa böcker, strosa omkring och det enda man behöver säga på en dag är "sorry" när man går in i folk (gör tydligen det väldigt ofta). Pappa tycker ju att jag i regel pratar på tok för mycket så han kommer väl tuppa av när kan läser att jag kan vara tyst en hel dag.

Min vy just nu

På tal om att läsa förresten, jag har blivit en sån bokmal! Jag läser hela tiden, och jag läser inte skönlitteratur direkt, jag läser böcker om entreprenörskap, ekonomi och retorik. Så förbaskat kul!! Plöjer bok efter bok och är helt besatt. Har precis läst ut en bok om privatekonomi och har nu lust att hjälpa varenda kotte där ute med ekonomin. Läser böckerna via iPaden och Habo bibliotek (man lånar alltså e-böcker via Habo biblioteks hemsida som man laddar ner till iPaden, hur smidigt som helst) så det finns mängder att välja på, de allra senaste böckerna jag vill läsa kan man lite låna än men de får jag ta och köpa när jag kommer hem. Laddade ner en bok om vardagsmakt igår, asså jag har snart plöjt halva boken. Så fascinerade och intressant att!
Hur som, när boken tar slut så får jag väl ta en sväng förbi glassbilen igen, de serverade frozen yoghurt idag har jag hört.