AUSTRALIEN - RESRUTT

»Den 18 november 2014 22:02«

Huvudmålet med vår resa är ju Australien, det är här vi kommer bosätta oss i 3.5 månader. Men innan vi börjar bygga upp våra liv så ska vi resa runt lite och få se lite mer av Australien. Vi kommer besöka Sydney för storstadskännsla, Cairns för att få uppleva australiens paradis och snorkla i bärriärrevet och tillsist åker vi till melbourne för att bosätta oss.
 
Sydney 17-21 december
Den 17 december landar vi i Syndey för fem dagars storstadsäventyr. Vi ska göra klassikerna som operahuset, slappa på bondi beach, hänga i chinatown, klättra på Habour Bridge, shoppa, besöka massa marknader och mycket mycket mer. 
Vi kommer bo på High Cross Park Lodges, ett bra budgethotell. Dyrt som tusan med hotell kring jul men tror vi kommer bo hur bra som helst. Dessutom ska vi inte dirket spendera våra tid på hotellet utan vi ska ju uppleva staden!
 
Cairns 21-26 december
Den 21 flyger vi till Cairns, vi hade gärna bilat längs med kusten men tyvärr har vi inte tid för det denna gången, det får bli en annan gång! I Carins har vi hyrt lägenhet i fem nätter, känns smidigast så. Här ska vi bara slappa, sola bada och njuta av den australienska naturen. Vi ska även åka ut och snorkla på bärriärrevet (gaah, snart kan man checka det på bucketlisten!). Här kommer vi även försöka oss på att fira jul, får se hur mycket julkänsla vi lyckas skrapa ihop!
 
Melbourne 26 december - 7 mars
Den 26 december flyger vi ända ner till Melbourne, som ni vet är det här vi ska bo. 
Eftersom Simon inte börjar sin praktik förrän den 5 januari ska vi passa på att uppleva områdena omkring staden. Vi kommer bla spendera min födelsedag och nyår genom att åka längs Great Ocean Road, vi har hyrt bil och kommer stanna på helt fantastiskt ställen längs med vägen. Efter nyår åker vi ut till Phillip Islands där det bla finns pingviner! Och tillslut ska vi försöka hinna med att åka ut och träffa Simons kusiner om vi hinner!
Sen börjar som sagt Simons praktik den 5 januari och då ska jag verkligen sätta igång med att söka jobb och hitta en riktigt bra lägenhet. Jag kommer främst söka jobb inom caféverksamhet och detaljhandeln. Woho du är så äventyrligt som söker exakt samma typer av jobb som du har hemma tänker ni, men det är just därför jag vill söka den typen av jobb! Jag är såå nyfiken på hur det fungerar att jobba i en matbutik i Australien, med annan valuta, annat och främmande utbud, ett annat språk och säkert ett heeelt annat kassasystem än vad jag har hemma på jönköpingsvägen 1. Men vem vet, kanske hamnar inom någon helt annan branch, det återstår att se.
 

Har ni tips på saker man absolut inte får missa i Sydney, Cairns eller Melbs får ni mer än gärna tipsa oss!!

VÅRT STORA ÄVENTYR

»Den 15 november 2014 06:43«

Hörni, nu närmar det sig på riktigt. En ynka månad kvar till avresa, helt galet. Simon har mycket i skolan sista månaden nu innan han kan slappna av och jag jobbar mest hela tiden för att få umgås så mycket som möjligt med mina fantastiska kollegor, kommer sakna dem och jobben så himla himla mycket. Håller alla tummar och tår på att jag kan fjäska tillbaka mig en plats när jag kommer hem *blink blink*.
Hur som, tänkte berätta lite kort vart vi ska och vad vi ska göra under våra månader där borta. Lovar att jag kommer berätta mer om vår resrutt och vilka städer vi ska besöka och så senare.
 
Hur vår resa ser ut
Den 15/12 lyfter vi mot Peking för en tur till kinesiska muren och tillbaka, var ni inte där sist vi var i kina kan man undra? Nej det blev ju inte riktigt så.. haha! Peking är bara ett stopp på 24h så vi åker ganska snart vidare mot Australien där reser vi runt i tre veckor innan vi bosätter oss i Melbourne, kommer berätta mer om det senare. I mitten på mars tar vi flyget till Bali och vårt sista stopp blir HongKong. Sista mars landar vi på svensk mark igen så lite drygt 3½ månad blir vi borta.
 
 
Varför just Australien
Förra vintern satt vi i Shanghai och grubblade över vad jag skulle göra efter studenten, jag har ju alltid velat resa och att jobba i ett år tills Simon tar sin examen lät så grått och trist att jag höll på att bryta ihop. Så jag bestämde mig för att jag ska ut och resa, punkt slut. Tankarna började rulla, vem skulle jag åka med, vart skulle jag åka, hur länge skulle jag vara borta och vad fick det kosta? Det fanns en mängd alternativ, vilket eller vilka länder skulle jag börja med? Oj oj oj vad jag grubblade över detta, i flera veckor planerade jag.
Så en kväll i februari när vi skulle gå och lägga oss säger Simon plötsligt "ska du med till Australien eller?" Varpå jag svarar "eeeh va? JA!!" Någon månad senare hade han fått en praktikplats och det var bestämt att han skulle åka.
Simon älskar Australien så jag tror att det var ett självklart val för honom att göra sin praktik där, och eftersom han har ingift släkt i Melbourne blev det både smidigt och extra roligt att få åka dit och dessutom extra kul att få häsla på dem! Och för mig som aldrig varit i Australien kommer detta blir huuuur galet kul som helst.
 
30 dagar kvar tills vi får se detta vackra igen!!
 
Vad ska vi göra i Australien
Simon ska göra sin praktik på Royal Melbourne Hospital, praktiken är ungefär 9 veckor lång och han är hur nöjd som helst med både praktikplats och sin handledare. Han pluggar till Ortopektekniker så han kommer givetvis vara på den avdelningen. 
Jag däremot vet inte alls vad jag ska göra just nu, vara hemmafru och glassa runt i stan och på stranden när Simon jobbar? Skaffa mig ett eget jobb? Bli skitbra på någon sport? Eller ägna all tid åt att bli jättebra på något annat? Som ni förstår är jag ganska velig just nu men det lutar åt att söka ett Work And Holiday Visa och jobba. Återkommer när jag bestämt mig.
 
Nä nu hörni, dags att bege sig mot jobbet och baka lussekatter, so long!

BLOGLOVIN

»Den 13 november 2014 15:00«

ett inlagg for att fa bloglovin att fungera